Uncategorized

Er du ramt af lidelsen PTSD – få professionel behandling hertil

At være ramt af PTSD er forbundet med smertelig lidelse. Det afføder oftest PTSD symptomer både psykisk og fysisk, som kan føles meget ubehagelige både i sind og krop. Det er dog ikke nødvendigvis lidelse, du behøver at skulle bære på resten af livet.

Traumer er fastlåst i kroppen

Traumer er forårsaget af chok. En enkel forklaring er, at chokket ikke er blevet bearbejdet i tide og heraf bliver chokket til et traume i kroppen. Dette fastholdes i kroppen og heraf opstår lidelser på mange måder. Du kan måske opleve reaktivering heraf, som sætter en bølge af ubehagelige følelser gennem dit system, som kan være vanskelige at mestrer og ligeledes kan føles udmattende. For at du bliver frigjort for disse smertelige lidelser, som oftest er tilbagevendende, bør din krop afhjælpes for selve traumet. Heraf gives dig mulighed for at bearbejde de ubehagelige oplevelser samt følelser, hvilket understøttes på professionel vis i PTSD behandling.

Sundhed på flere plan

At tage ansvar for sine traumer er også at tage ejerskab over sit eget liv. Dog er det at bede eller benytte professionel hjælp til afhjælpning for PTSD ligeledes et sundhedstegn frem for at fastholdes i lidelse. Det er dog rigtig givtigt, at støttes i sin proces af professionelle, som kender til traumer og lidelserne heraf som PTSD-symptomer er, indtil man er stærk nok til at stå på egne ben. Derfor bør du se PTSD behandling som omsorg til dig selv og heraf komme i gang med at leve det liv, du drømmer eller drømte om. Små som store drømme. Trods du kan døje med bl.a. et sensitivt nervesystem af at have være traumatiseret, så er der værktøjer du kan afhjælpe med kropsmæssigt som bl.a. koldtvandsbade sideløbende professionel PTSD-behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *