Uncategorized

Hvad er gennemsnitshøjden i Danmark?

Danmark er ét af det ”højeste” lande i verden. Mænd har en gennemsnitlig højde på 181,4 cm, og kvinder har en gennemsnitshøjde på 167,2 cm. I dag er de fleste danskere 10 cm højere end de ville have været for 100 år siden. Men hvorfor? Lær mere om gennemsnitshøjde i Danmark herunder.

Hvorfor ændrer gennemsnitshøjden i Danmark sig?

Danskerne bliver altså højere – det er faktisk ikke så underligt endda. For selvom det moderne liv giver os bekvemmeligheder som nem, trådløs udskrivning fra IPad og en stor sikkerhed i forhold til mad, så er det faktisk ikke noget, der gør os svagere.

For 100 år siden gjaldt det for de fleste bare om at holde sig i live fra dag til dag. Der var ikke mulighed for at spise varieret kost, og bare helt almindelige ting som frisk frugt var ikke hver mands eje. Dengang var der også tale om kummerlige levevilkår: I byerne boede man småt, og på landet arbejdede man hård. Det gav ikke de optimale forhold til at vokse.

I dag er gennemsnitshøjden i Danmark et tegn på den velstand, vi nyder. Vi kan dyrke motion og spise eksotiske frugter fra vi er små, uden overhovedet at tænke over det. Vores nye velstand afspejles også i vores forlængede levetid.

Så selvom ældre mennesker godt kan lide at råbe op om, at unge i dag har det let, så husk på, at det lette liv tillader os at vokse på mange måder. Men større frihed og flere muligheder kan kroppen udvikle sig til sit fulde potentiale.

Væksten kommer af tilgængeligheden af kød, mælk og frugt, som er lettere end nogensinde at få fat på. Ingen behøver længere vente til jul for at få steg, og bananer kan købes i en hvilken som helst forhandler i landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *